Домашен хладилник Либхер

Натрупване на лед в домашен хладилник Либхер!

 

Ремонт и сервиз на домашен хладилник Либхер
Натрупване на лед

Това натрупване на лед около дренажния отвор зад и около купите за плодове и зеленчуци на вашия домашен хладилник Либхер не е нормално, освен ако домашния ви хладилник не е МРАЗ. Ледът в хладилника е признак, че има проблем с изолацията около оточния улей в хладилната част, т. е. тя е мокра. Когато изолацията се намокри се получава термомост, което води до натрупване на лед и теч на вода под купите за плодове и зеленчуци в хладилната част. Ако проблема не се реши навреме се образува ръжда по рамката, оцветяване и втвърдяване на уплътнението на фризера. Ръждата не е само отпред! От вътрешната страна преминава стоманена тръба(подохлаждане), която също корозира. По тази тръба преминават горещи пари – хладилен агент (фреон). Когато тя корозира достатъчно т. н. фреон изтича и хладилника спира да охлажда.

 

Ремонт и сервиз на домашен хладилник Либхер, LIEBHERR
Дренажен отвор

За решаването на този проблем с вашия домашен хладилник Либхер, първо се осигурява достъп до дренажния отвор и гърба на уреда, като се демонтира кондензатора, след което се преминава към премахването на изолационната пяна. Когато се достигне до сухите участъци на изолацията, премахването  спира, което е важно за предотвратяването на бъдеща поява на лед в хладилното отделение.

 

Ремонт и сервиз на домашен хладилник Либхер, LIEBHERR
Изолация на дренаж

Поставя се допълнителна изолация на тръбите, които свързват изпарителя на хладилното отделение с изпарителя на фризера. Това дава допълнителна защита срещу образуването на термомост и появата на лед в хладилника. Накрайникът на оточния улей се уплътнява чрез залепване, за да се избегне ново намокряне на изолацията. Възстановяването на изолацията във фабричния й вид е от голямо значение. Не се препоръчва използването на фугираща пяна за дограма. Тя няма необходимата плътност и топлоизолационни свойства. Използва се двукомпонентна пяна за хладилници CICLO PENTAN, която е с необходимите термо свойства. Излишната изолация се изрязва и гърба на хладилника се фолира, след което кондензатора се връща на мястото си. Извършен по този начин, ремонтът на вашия домашен хладилник Либхер ще Ви спести както пари така и не малко главоболия.

Сподели за нас чрез: