Ремонт на ледогенератори

                                                                     

Само преди век ледът е бил труден за разпространение в повечето части на света. На места с по-горещ климат е трябвало да се купува лед  от служба за доставка, която внася тежки блокове от места с по-студен климат или от индустриална хладилна инсталация, която е  предтечата на ледогенератора. Цената на леда била сравнително висока, но ако искате да запазите храната си студена, нямате голям избор. В най-горещите части на света ледът бил рядък лукс. В екваториалните държави по- бедните хора изживявали живота си без да видят дори парченце лед.
Всичко това се променя в началото на 20 век. Компактните и достъпни хладилници и ледогенератори са средствата за запазване на храната и производството на лед в магазина и дома. През 60-те години на миналия век новите автоматични машини за производство на лед са още по-достъпни. В наши дни повечето хора приемат леда за даденост, дори през най-горещите дни на лятото.

Повечето ледогенератори използват електрически мотор, електрически воден клапан и електрически агрегат. За да осигурите захранване на всички тези елементи, трябва да свържете ледогенератора към електрическата верига, захранваща вашия хладилник. Освен това трябва да закачите ледогенератора към водопроводната линия в къщата си, за да осигурите прясна вода за ледените кубчета. Електропроводът и тръбата за всмукване на вода са в задната част на уреда.

ремонт, сервиз, ледогенератори,

 

Ремонт на ледогенератори:

– Смяна на компресори

– Смяна на циркулационна помпа

– Смяна и ремонт на програматори

– Смяна на термостат

– Смяна на вентилатор

– Смяна на воден клапан

– Смяна на маркуч чиста вода (водопровод)

– Смяна на маркуч мръсна вода (канализация)

– Отстраняване на теч на вода

– Изработка и смяна на всички водни връзки

– Смяна на изолация (на тръби и корпус)

– Отстраняване на пропуски на хладилния кръг

– Смяна на филтър – дехидратор

– Зареждане с хладилен агент

 

Иновативни решения:

Преботка на ледогенератор Manitowoc (от въздушно на водно охлаждане).

Премахване на въздушния кондензатор, изработване на нов с водно охлаждане и монтиране на необходимите защити за налягане и температура. След което ледогенератора не се влияе от околната температура, мястото на монтаж (поток на въздух) и честото задръстване на кондензатора.

За още интересни и полезни видеа, моля посетете секция Видеоклипове изображения

Сподели за нас чрез: