Профилактика на ледогенератори

 

Студената, заледена вътрешност на ледогенератора не е идеалното, чисто място във вашият дом, там има всякакви бактерии, токсини и  мръсотия, които страховито пълзят всеки ден. Ако някой от тези вредители реши да си направи дом във вашата машина за лед, това няма да се отрази благоприятно на вашето здраве.

Прахът и мръсотията са не само груби, но могат да окажат влияние и върху работата на вашия ледогенератор.

Машините с въздушно охлаждане  (най-често срещаният тип машина за лед) използват вентилатор, за да изтеглят околния въздух, за да подпомогнат охлаждането на кондензатора. Всеки въздух, който попадне в машината, носи прах и мръсотия,които се натрупват в нея.

Машините за ледено охлаждане с въздух имат въздушен филтър за улавяне на постъпващите частици, но те не са 100% ефективни. Въздушните филтри изискват редовно почистване веднъж седмично или те могат да се запушат. Дори ако поддържате филтър за чист въздух, следи от прах и мръсотия неизбежно ще намерят място във вашата ледена машина, така че все още се нуждаете от дълбоко почистване, поне на всеки шест месеца.

Ако ледените машини не получават правилно почистване, мръсотия и прахта се натрупват във вашата ледена машина и залепват към кондензатора на устройството, образувайки капак. Този капак изолира и задържа всяка топлина, която произвежда ледогенератора.

Когато  ледогенераторът не може да отделя топлина ефективно (да се охлажда) , се случва  това, че вашата машина за лед произвежда по-малко лед. Също така останалите компоненти на вашата машина за лед трябва да работят по-усилено, за да произведат партида лед, увеличавайки износването с течение на времето. Редовното  почистване  на ледогенератора отвътре и отвън ще го запази за по-дълго време и компонентите в крайна сметка няма да се повреждат, което ще ви спести скъпи ремонти.

Какво включва Профилактика на ледогенератори:

– Измиване и почистване на кондензатор.

– Измиване и почистване на всички водопроводни елементи на ледогенератора.

– Проверка на налягане и температура на хладилния агент.

– Настройка на големината (размера) на кубчетата лед.

Цена: 70 -160 лв. в зависимост от марката и модела на ледогенератора.

Преди профилактика на ледогенератори BREMA:

Профилактика, измиване, почистване, на, ледогенератори,
Преди профилактика.
Профилактика, измиване, почистване, на, ледогенератори,
Преди профилактика.

 

След профилактика на ледогенератори BREMA:

Профилактика, измиване, почистване, на, ледогенератори,
След профилактика.
Профилактика, измиване, почистване, на, ледогенератор,
След профилактика.

 

 

А ето и едно видео по темата. Приятно гладане.

За още интересни и полезни видеа, моля посетете секция Видеоклипове изображения

 

Сподели за нас чрез: